Vispārīgās fiziskās sagatavotības nodarbības

Bio Ritmi sports jaunumi grupu nodarbības

No 5.septembra sporta klubs piedāvā vispārīgās fiziskās sagatavotības nodarbības bērnu grupām – gan meitenēm, gan zēniem.

Laba vispārējā fiziskā sagatavotība ir kā pamats ikvienam sporta veidam un cilvēka ikdienai, tā iemāca pareizu stāju, pilnveido kustību koordināciju un līdzsvaru. Fiziskā aktivitāte iespaido bērna normālu augšanu, psiholoģisko attīstību un labsajūtu, nodrošina enerģijas līdzsvaru starp uzņemto un iztērēto enerģiju, kaulu veselību, muskuļu stiprumu un lokanību. Ilgstoša nepietiekama fiziskā aktivitāte skolas vecumā kļūst par iemeslu daudzām hroniskām saslimšanām pieaugušo vecumā kā sirds – asinsvadu slimības, resnās zarnas vēzis, cukura diabēts u.c.

Bērnam ļoti svarīgi ir apzināties savu ķermeni, iemācīties vingrinājumu pamatkustības un to pareizu izpildi. Bērni ļoti strauji aug, bieži vērojams, ka muskuļi netiek līdz strauji augošajam ķermenim un nespēj viņu noturēt. Daudzos sporta veidos netiek pievērsta pietiekama uzmanība vispārējai fiziskai sagatavotībai, bieži ir pārāk liela vai vecumam neatbilstoša fiziskā slodze. Līdz ar to veidojas nepareiza stāja un var rasties visdažādākās veselības problēmas.

 

Nodarbības struktūra

Ievada sagatavotāja daļa – vingrinājumi stājas uzlabošanai, dziļās muskulatūras attīstīšana. Galvenā daļa – dažādu sporta veidu pamatu mācīšana (sporta spēļu elementi, vieglatlētikas un vingrošanas elementi); veiklības, kustību koordinācijas, izturības, spēka attīstīšana ar spēļu un stafešu palīdzību. Nobeiguma daļa – līdzsvara un lokanības attīstīšana. Rotaļa vai spēle.

 

Tiek piedāvātas 2 vecuma grupas: jaunākā grupa (7.g – 10.g) un vidējā grupa (10.g – 13.g). Nodarbības 2 reizes nedēļā.

Pirmdienās

Jaunākā grupa 15.00 – 15.50 

Vidējā grupa 16.00 – 16.50 

Ceturtdienās

Jaunākā grupa 15.00 – 15.50 

Vidējā grupa 16.00 – 16.50 

 

Nodarbības vadīs B kategorijas trenere Eva Dinsberga. Trenere no 1992.līdz 2012.gadam bijusi Latvijas sieviešu hokeja izlases dalībniece. 1993.gadā Eiropas čempionātā B grupā izcīnītas zelta medaļas. Strādā ar bērniem un jauniešiem no 2004.gada.

Pieteikšanās uz nodarbībām pa tel. 29372774

Vienas nodarbības maksa EUR 4.